본문 바로가기
Introduction
Introduction
Governor
Greeting
Profile
Successive Governor
Provincial Government
Administrative Organization
Access to Office
About Gyeongsangbuk-do
History
Location
Administrative Districts
Symbol of the province
UNESCO World Heritage
Tourism Photo Contest
Tourism
Tourism
Investment
Investment
Living Information
Living Information
Immigration
Employment for Foreign Nationals
Multicultural Families
Policy to Support
Support Centers
Emergency measures
Communication
Communication
The News
DO YOU KNOW? DOKDO
Lang
uage
KOREAN
日本語
简体中文
繁體中文
menu
menu
KOREAN
日本語
简体中文
繁體中文
Introduction
Governor
Greeting
Profile
Successive Governor
Provincial Government
Administrative Organization
Access to Office
About Gyeongsangbuk-do
History
Location
Administrative Districts
Symbol of the province
UNESCO World Heritage
Tourism Photo Contest
Tourism
Investment
Living Information
COVID-19
Immigration
Employment for Foreign Nationals
Multicultural Families
Policy to Support
Support Centers
Emergency measures
Communication
The News
DO YOU KNOW? DOKDO
닫기
Search area
Search
Search
Sub-util area
Enlarge font size
Reduce font size
Print
share
faceBook
twitter
Search
Search
Sub-menu area
HOME
경북e맛
경북e맛
경북음식이야기
경북음식이야기
경북의 대표음식점
경북식품박람회
식품정보마당
음식문화개선 홍보관
경북속 음식이야기
경북e-맛이란?
경북속 음식이야기
테마속 음식이야기
경북전통조리서
HOME
경북e맛
경북음식이야기
경북속 음식이야기
Body area
경북속 음식이야기
음식점 검색
지역
전체
포항시
경주시
김천시
안동시
구미시
영주시
영천시
상주시
문경시
경산시
의성군
청송군
영양군
영덕군
청도군
고령군
성주군
칠곡군
예천군
봉화군
울진군
울릉군
계절
사계절
봄
여름
가을
겨울
산지
전체
산
바다
강
농지
선택초기화
추천순
등록순
성주 꿩샤브샤브
들이나 야산에 주로 서식하는 꿩은 까투리(암컷), 장끼(수컷), 꺼벙이(어린꿩)라는 별칭을 갖고 있을 정도로 우리에겐 친근한 존재이다. 오늘날과 달리 옛날 사람들은 설날 떡국을 끓일 때 반드시 꿩고기를 넣어서 끓였으며, 만두 속 만두소에는 대부분 꿩고기를 이용하였다고 한다.
추천수
0건
처음
이전
1
다음
마지막
제목
내용
TOP